shmups.system11.org

Shmups Forum
 
* FAQ    * Search
 * Register  * Login 
It is currently Wed Dec 19, 2018 3:55 pm View unanswered posts
View active topics



Post new topic Reply to topic  [ 1096 posts ]  Go to page Previous  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Next
Author Message
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 11:19 am 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
With three individual trimpots it`s hardly possible to get good white level. Your scanlines will always have an unwanted color effect. We exclude three trimpots from the beginning of the project. Sure, with three trimpots its much more cheaper to produce, perhaps this is the reason why all the slg3000 clones go with this solution.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 1:49 pm 



Joined: 05 Dec 2012
Posts: 7
Very cool.

I've been talking to a rep from the company that sells the RetroVGA2 and he told me they had a few on hand he could sell.

Thanks for the FYI Fudoh, I should brush up on more literature before I speak lol - SLG3000 is pretty much the same.

The problem is that there's only one source for the SLG3000 and price is about 50.00 Euros and they charge you another 18 Euro for a cheap casing that should be included (and cost no more than 5 Euros) that's not including shipping to USA..
That's a slap in the face to consumers like me, charging people half the price of the actual unit for a plastic casing that should be sold with the unit.
If that's the case then why not sell the naked board for cheaper?
Clone or not - consumers will buy what works the same for less.

You guys made me feel much more confident with my decision and appreciate all the help!

Sal


Last edited by salvio007 on Fri Dec 07, 2012 2:06 pm, edited 2 times in total.

Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 2:01 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
Naaa, that`s not true. My price for the SLG3000 is 48.95€ and currently I`ve a price cut of 10%

Shipping to US is only 7€ and about 1 week shipping time. I ship with express and tracking. So I think there should be no complaints about shipping prices.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 2:11 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
Quote:
The problem is that there's only one source for the SLG3000 and price is about 50.00 Euros and they charge you another 18 Euro for a cheap casing that should be included (and cost no more than 5 Euros) that's not including shipping to USA..


My enclosure is three layered and has engravings and is laser cut. So all the edges are clean. So the design is much more elaborated and superior to simple cnc cut plexi. Please take a closer look at the enclosure and the differences.

Second Bruno charges 20USD for shipping without tracking. And sure it`s more cheaper to rebuild stuff than to develop a complete product.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 2:15 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
Image
Image

here`re some pics. I still like how it turns out.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 2:19 pm 



Joined: 05 Dec 2012
Posts: 7
bencao74 wrote:
Naaa, that`s not true. My price for the SLG3000 is 48.95€ and currently I`ve a price cut of 10%

Shipping to US is only 7€ and about 1 week shipping time. I ship with express and tracking. So I think there should be no complaints about shipping prices.


Bencao, thanks for the shipping info.

Sal


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 2:54 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
Welcome, I'm working on a us reseller currently. Bryan from paradise arcade shop will offer the slg3000 soon.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 3:23 pm 



Joined: 05 Dec 2012
Posts: 7
Ah nice, Ive ordered from him before :)

Ben, I'm willing to ditch Bruno and go for the real deal.
If I buy from you today, could you help me get it ASAP?

I'm desperately trying to get my mame cabinet complete before my guests arrive from Italy and would like the SLG300 in my hands before the holiday.
Any way you can expidite the process for me pal? I'm Located in New Jersey, USA 08837

Let me know if you can help me out.
I'll be building two more cabs this year and will need a few more when my clients are ready ;)

- Sal


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Fri Dec 07, 2012 3:41 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
pm sent
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:03 pm 


User avatar

Joined: 18 Sep 2012
Posts: 10
Location: Brazil
bencao74 wrote:
Quote:
My enclosure is three layered and has engravings and is laser cut. So all the edges are clean. So the design is much more elaborated and superior to simple cnc cut plexi. Please take a closer look at the enclosure and the differences.

Second Bruno charges 20USD for shipping without tracking. And sure it`s more cheaper to rebuild stuff than to develop a complete product.


Oh, really? Dude, by talking like that you really sound like a car salesman (like the NOT honest type)!

Anyways, shipping from Brazil to any place in the globe is around US$17.00 and it DOES INCLUDE tracking code.

Oh, and the plexy we use is laser cut.

Not sufficient? Grab the schematics and make (or ask a friend) your own board without paying me a dime! Yes, that's correct! RetroVGA is Open Hardware! :wink:

Good luck with your business!


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:17 pm 


User avatar

Joined: 18 Sep 2012
Posts: 10
Location: Brazil
Oh, and bencao74, you forgot to add to your car salesman speech that your SLG works ONLY for the following resolutions:

640x480@60Hz
1024x768@60Hz

That makes your SLG the weakest (and the most expensive) in the market. All the other alternatives are cheaper and supports EVERY VGA resolution.

Oh, but you've got 3 pieces of plexi and an expensive trimpot, right? :wink:


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:31 pm 


User avatar

Joined: 02 Oct 2010
Posts: 3011
Location: UK
SLG3000 definitely works at more than those two resolutions, or are you referring to the double width switch on yours which would make the scanlines more authentic on, say, 720p resolution? I'm still not sure they'd line up properly then but sometimes a pseudo scanline effect can be fun anyway.

Quote:
This device includes 3 individual trimpots so you can adjust scanlines intensity


Why would you need three? That sounds needlessly fiddly, especially for someone like me that's always messing with that setting.
_________________
https://www.evolvehq.com/players/buckoa51
OSSC Forums - http://www.videogameperfection.com/forums
Please check the XRGB Wiki before posting about the OSSC, XRGB Mini or XRGB3 - http://junkerhq.net/xrgb/index.php/Main_Page


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:41 pm 


User avatar

Joined: 18 Sep 2012
Posts: 10
Location: Brazil
BuckoA51 wrote:
SLG3000 definitely works at more than those two resolutions, or are you referring to the double width switch on yours which would make the scanlines more authentic on, say, 720p resolution? I'm still not sure they'd line up properly then but sometimes a pseudo scanline effect can be fun anyway.

Quote:
This device includes 3 individual trimpots so you can adjust scanlines intensity


Why would you need three? That sounds needlessly fiddly, especially for someone like me that's always messing with that setting.


No. I'm saying that SLG3000 doesn't work over any VGA signal different than the ones I mentioned. That hasn't anything to do with another feature SLG3K lacks, that is scanlines thickness.

Technically the circuit needs three. bencao74 fancy trimpot is actually 3 trimpots "glued together" as one.

And I'm not here to discuss which one is best or worse, anyone buy whatever they want. I don't actually run a virtual shop anymore (I have a friend making the products and selling the stuff now, I don't get any participation on this), so I don't care.

But I just think that lying in order to lure customers is a very low move.


Last edited by bootsector on Sat Dec 08, 2012 1:42 pm, edited 1 time in total.

Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:42 pm 


User avatar

Joined: 06 Mar 2006
Posts: 11447
Location: Germany
The double width scanlines only line up "perfect" with a 960p resolution. On a 720p output you only get 180 scanlines (while you should get 240).


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 1:51 pm 



Joined: 21 Nov 2012
Posts: 1
There's a guy over at BYOAC looking to develop a simple cheap slg..

http://forum.arcadecontrols.com/index.p ... 970.0.html


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 2:04 pm 


User avatar

Joined: 02 Oct 2010
Posts: 3011
Location: UK
Quote:
No. I'm saying that SLG3000 doesn't work over any VGA signal different than the ones I mentioned.


I can assure you that it does, because I own one and I've tried it, there are screenshots of me running Scott Pilgrim at 720p with SLG3000 in this very thread, though the scanlines of course do not align properly as they should (nor would they with your version), but the effect can still be pleasing in some games.
_________________
https://www.evolvehq.com/players/buckoa51
OSSC Forums - http://www.videogameperfection.com/forums
Please check the XRGB Wiki before posting about the OSSC, XRGB Mini or XRGB3 - http://junkerhq.net/xrgb/index.php/Main_Page


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 2:42 pm 


User avatar

Joined: 18 Sep 2012
Posts: 10
Location: Brazil
BuckoA51 wrote:
Quote:
No. I'm saying that SLG3000 doesn't work over any VGA signal different than the ones I mentioned.


I can assure you that it does, because I own one and I've tried it, there are screenshots of me running Scott Pilgrim at 720p with SLG3000 in this very thread, though the scanlines of course do not align properly as they should (nor would they with your version), but the effect can still be pleasing in some games.


Lucky you for getting negative polarity on VSYNC on that resolution. It's the only reason why it worked on SLG3K. The majority of VGA resolutions has positive VSYNC polarity, making SLG3K useless for them.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Mon Dec 10, 2012 5:26 pm 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
here is the list of supported resolutions

Resolution DIP4 DIP5 Effect
640 x480 OFF ON 1,3,5 usw ausgetastet
ON OFF 2,4,6 usw ausgetastet
600 x 800 OFF OFF 1,3,5 usw ausgetastet
1024 x768 OFF ON 1,3,5 usw ausgetastet
ON OFF 2,4,6 usw ausgetastet
1280 x 800 OFF ON 1,3,5 usw ausgetastet
ON OFF 2,4,6 usw ausgetastet
1280 x 1024 OFF OFF 1,3,5 usw ausgetastet
1600 x 1200 OFF OFF 1,3,5 usw ausgetastet

We stopped then. SailorSat made test with 2K something. bootsector : nice work - I`m glad that the SLG3000 concept is still strong enough for similar ideas or projects. Perhaps it`s time to make something new like emulation for shadow mask. For SLG3000 performance just go through this thread and take a look at the pics. I`m sure that your project deserves it`s own thread.
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 11:00 pm 



Joined: 10 Oct 2012
Posts: 242
Location: NTSC-US
I don't quite understand what I need to do to make the SLG3000 work with those higher resolutions. For example, could you tell me what I need to do to get my SLG3000 to work with 1280x1024 resolution? Thank you.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 11:12 pm 



Joined: 19 Mar 2010
Posts: 1647
Location: UK
I keep asking myself the question...... why on earth would anyone want to overlay scanlines to anything higher than 480 lines. I'll probably get the same reply as before. :mrgreen:
_________________
The FaginRS500 YouTube Channel of gaming related shizz


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 11:33 pm 



Joined: 10 Oct 2012
Posts: 242
Location: NTSC-US
I just want to see what it looks like. Is that wrong?


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Wed Dec 12, 2012 8:01 am 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
honestly, the above table was only a stress test that was made during the development. For me the most important is a good scanline emulation, thus I always recommend to use 480 lines. I`ve go through my development mails with winni and fudoh from 2010. Anyone interested in pics of the first breadboard designs?
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Wed Dec 12, 2012 12:53 pm 



Joined: 19 Mar 2010
Posts: 1647
Location: UK
NWrain wrote:
Is that wrong?


Yes... you should be burned at the stake for thinking such! :mrgreen: :mrgreen:
_________________
The FaginRS500 YouTube Channel of gaming related shizz


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Mon Dec 31, 2012 8:38 am 


User avatar

Joined: 26 Nov 2007
Posts: 2051
Location: South Wales
http://www.arcadeforge.de/product_info. ... ucts_id=49

http://jvspac.kirurg.org/?page=bootleg
_________________
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Sat Jan 05, 2013 9:43 am 


User avatar

Joined: 22 Aug 2011
Posts: 469
Location: Portugal
cools wrote:
I wasn't calling you a numpty ;) (I actually thought it didn't need HLSL, but then I remembered that method requires each game to be set up individually - so I've been messing around with HLSL all afternoon)

The settings below work wonderfully with everything I've tried (on a 1920x1080p screen). Pixel perfect scanlines. Although the curvature won't be to everyone's taste - I was seeing if I could get an image that looked like a VGA CRT with 15khz scanlines, and I think I've succeeded:

Code:
brightness                1.01
hlsl_enable            1
hlsl_prescale_x        0
hlsl_prescale_y        0
hlsl_preset            -1
hlsl_snap_width        2048
hlsl_snap_height       1536
shadow_mask_alpha      0.100000
shadow_mask_texture    aperture.png
shadow_mask_x_count    480
shadow_mask_y_count    288
shadow_mask_usize      0.093750
shadow_mask_vsize      0.109375
curvature              0.000000
pincushion             0.020000
scanline_alpha         1.000000
scanline_size          1.000000
scanline_height        1.000000
scanline_bright_scale  1.000000
scanline_bright_offset 0.000000
scanline_jitter        0.050000
defocus                0.500000,0.500000
converge_x             0.000000,0.000000,0.000000
converge_y             0.000000,0.000000,0.000000
radial_converge_x      0.000000,0.000000,0.000000
radial_converge_y      0.000000,0.000000,0.000000
red_ratio              1.000000,0.000000,0.000000
grn_ratio              0.000000,1.000000,0.000000
blu_ratio              0.000000,0.000000,1.000000
saturation             1.000000
offset                 0.000000,0.000000,0.000000
scale                  1.000000,1.000000,1.000000
power                  1.000000,1.000000,1.000000
floor                  0.000000,0.000000,0.000000
phosphor_life          0.050000,0.050000,0.050000
yiq_enable             0
yiq_cc                 3.597545
yiq_a                  0.500000
yiq_b                  0.500000
yiq_o                  0.000000
yiq_p                  1.000000
yiq_n                  1.000000
yiq_y                  6.000000
yiq_i                  1.200000
yiq_q                  0.600000
yiq_scan_time          52.599998
yiq_phase_count        2


What i have to change/edit on this for a 1600x1200 4:3 crt vga monitor? it says its ok for 1920x1080, but can't be diferent for my resolution,


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 6:01 am 


User avatar

Joined: 26 May 2009
Posts: 188
Location: the Netherlands
pm about some problems :(


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 7:04 am 


User avatar

Joined: 30 Aug 2010
Posts: 328
got it. 800x600 ressolution is possible. Thanks for the headsup- :)
_________________
ArcadeForge http://www.arcadeforge.de
Blog
http://www.zurborg.info


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 6:04 pm 


User avatar

Joined: 26 May 2009
Posts: 188
Location: the Netherlands
http://www.youtube.com/watch?v=-UIh_qYY ... e=youtu.be
here some problems and tested more and now the led is off so no more picture...

you can see sometime the signal is missing by turned on the pc.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 11:47 pm 


User avatar

Joined: 02 May 2009
Posts: 37
Just like to share that I got in an HDFury gamer today and managed to get both my PS3 and Xbox 360 set to 480P to run through the slg3000 with no issues. I got a mixed message from reading from this thread: viewtopic.php?p=744653#p744653 that specified that the slg3000 would not work with the HDFury gamer without the use of an rgb interface to get a negative sync from the HDFury gamer.

My setup as follows:
PS3 Slim & Xbox 360 --> HDMI Manual Switch --> HDFury Gamer --> Vga Switch --> slg3000 (dipswitch 4 on, dipswitch 5 off) --> Dell u2211h Monitor

HDMI Switch: http://www.monoprice.com/products/produ ... 1&format=2
Vga Switch: http://www.monoprice.com/products/produ ... 1&format=2

Examples
PS3 Menu: http://i48.tinypic.com/2krfuo.jpg
PS3 3S Online: http://i49.tinypic.com/205cx9i.jpg
HDFury Gamer: http://i50.tinypic.com/2hphyer.jpg


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Scanline generator SLG3000 - available now!
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 11:59 pm 


User avatar

Joined: 06 Mar 2006
Posts: 11447
Location: Germany
nice update, thanks !

Could you try the HDF directly connected to a console ? Your VGA switch wouldn't change the polarity, but in theory the HDMI switch could if the HDF just converts the existing polarity...


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1096 posts ]  Go to page Previous  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Kez, robotvendingmachine, svensonson, Syntax and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Space Pilot 3K template by Jakob Persson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group